Negresa de post

MBP_8578_res1

Pentru ca ne aflam in post astazi va propun o prajitura rapida si usor de preparat…celebra si delicioasa negresa de post. Este unul dintre deserturile copilariei asa ca nu are nevoie de prea multa prezentare.

Ingrediente blat prajitura:

  • 1 cana zahar (200 ml)
  • 1 cana apa (200 ml)
  • 1/2 cana ulei floarea soarelui
  • 4 linguri gem/dulceata
  • 3 linguri cacao
  • 1 mana nuci pisate (optional)
  • 1 lingurita rasa praf copt
  • 2 cani faina
  • arome la alegere

Ingrediente glazura:

  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri apa
  • esenta rom
  • nuca cocos (optional)

Mod de preparare:

  • Intr-un castron mare amestecam ingredientele uscate: faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt si nucile pisate.
  • Intr-un alt castron amestecam ingredientele lichide: apa cu uleiul, gemul/dulceata (eu am pus dulceata) si aromele.
  • Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza bine.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit pentru 30-35 minute. Facem testul  scobitorii.

MBP_8562_res1

  • Cat timp prajitura sta in cuptor preparam glazura: intr-o craticioara amestecam cacaoa, zaharul, apa si uleiul. Punem la foc mic si fierbem pana glazura se ingroasa. Lasam sa se raceasca apoi punem esenta de rom.
  • Cand prajitura s-a racit putin o taiem in patrate sau romburi si turnam glazura  calduta peste ea cat timp este inca in tava. Astfel glazura se imbiba bine in blatul prajiturii dandu-i o textura usor umeda. Eu am presarat putina nuca de cocos deasupra dupa ce am turnat glazura. Imi place foarte mult mirosul nucii de cocos cat inca prajiura este calda.

MBP_8573_res1

Pofta buna!

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *