Cheesecake

Cheesecake o reteta draga sufletului meu…o prajitura pe baza de branza si smantana…care ma uimeste prin simplitatea ei. Eu o prepar deobicei de Pasti si de Craciun si ori de cate ori am musafiri si e nevoie de un desert rapid, care stiu ca nu da gres niciodata­čśŐ

Sunt foarte multe variante de cheesecake, dar mie imi place foarte mult varianta aceasta simpla, la care puteti adauga orice gem doriti.

Ingrediente:

  • 350 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt
  • 400 g crema branza (2 cutii Philadelphia)
  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 400 ml smantana grasa
  • gem pt. topping

Mod de preparare:

  • Zdrobiti biscuitii si topiti untul la foc mic. Amestecam untul topit cu biscuitii si asezam compozitia pe fundul unei tavi unse cu unt sau ulei. Eu am decupat o coala de hartie de copt pe care am asezat-o pe fundul tavii;
  • Amestecam crema de branza cu 100 g zahar pudra, 1 lingurita esenta vanilie si cele 2 oua pana compozitia devine omogena;

20171231_110752.jpg

  • Turnam compozitia peste stratul de biscuiti si punem tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20 minute sau pana compozitia se incheaga. Aveti grija sa nu se rumeneasca;(eu invelesc tava de jur imprejur cu folie de aluminiu pt ca deobicei se scurge putin din compozitie – am tava cu fund detasabil);

20171231_111902

  • Scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se raceasca pana preparam al treilea strat;

20171231_120802.jpg

  • Amestecam smantana cu 50 g zahar pudra si 1 lingurita de esenta vanilie. Eu pun si putina coaja de lamaie sau lime in ultimul strat.
  • Turnam smantana peste crema de branza si lasam tava la cuptor pentru inca 10 minute pana se incheaga compozitia;
  • Scoatem cheesecake-ul din cuptor si il lasam sa se raceasca. Il lasam la frigider peste noapte.

20171231_161247.jpg

  • Il servim simplu sau cu gem. Eu am folosit fructe de padure inghetate pe care le-am fiert impreuna cu cateva linguri de zahar si a rezultat un sos.

20171231_161720.jpg

Pofta buna!

 

 



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *