Tort cu iaurt si frisca

Ieri am primit comandă de tort pentru un baiat pe nume Stefan. ..mai exact s-a cerut  un tort homemade făcut cu dragoste…ceva fresh cu fructe. Și aici am apărut eu în peisaj…of course…cu varianta mea de tort, care nu da greș niciodată, deoarece este primul meu tort încercat ever…si l-am preparat de foarte multe ori.

Acest tort îl am de pe blogul Amaliei  http://www.haisagatim.ro/2008/05/tort-cu-iaurt-si-frisca.html și pur și simplu a fost dragoste la prima vedere și degustare😊. Nu mă dau în vânt după torturile greoaie cu ciocolata…prefer torturile light, fresh cu fructe și frisca….si acesta este un tort pe sufletul și gustul meu. Se aseamănă ușor cu tortul diplomat.

As fi vrut sa postez și o poza cu sectiune din tort, dar cum era pentru altcineva, evident ca nu s-a putut.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 10 linguri apa
  • 1 praf copt

Reteta pentru blat de tort o gasiti aici bucatariacorinei.wordpress.com/2017/12/27/blat-de-tort-reteta-de-baza/

Ingrediente pentru crema:

  • 400 g iaurt cu fructe
  • 1 l frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 compot fructe 400 g
  • 20 g gelatina

Mod de preparare:

  • Iaurtul se amesteca cu zaharul;
  • Se iau trei linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara;
  • Intre timp punem gelatina in 100 ml apa rece si o lasam 10 minute pana se imbiba cu apa;
  • Gelatina se toarna peste sucul fierbinte de la compot. Nu se fierbe, deoarece gelatina isi pierde proprietatile prin fierbere;
  • Lichidul obtinut se lasa sa se raceasca putin, dupa care se amesteca cu iaurtul;

20171226_143228.jpg

  • Separat mixam 500 ml frisca (eu am folosit Hulala) pe care o amestecam cu iaurtul;

20171226_143928.jpg

  • Taiem fructele din compot (eu am folosit conserve Sun Food – 1 conserva de compot piersici si 1 conserva compot mix de fructe exotice) si le adaugam la crema. Iaurtul este de piersici asa ca am folosit arome apropiate. Puteti folosi si iaurt cu fructe de padure la care folositi un compot de visine sau cirese. Adaptam in functie de fructele de sezon;

20171226_144752.jpg

  • Taiem blatul in 2 sau 3. Eu l-am taiat in 3. Se insiropeaza cu sucul de la compot;

20171226_152903.jpg

  • Se pune un inel de metal in jurul blatului, inelul de la tava in care facem blatul, si se umple cu crema fiecare blat. Deci ati inteles…blat, sirop, crema, blat, sirop, crema si la sfarsit imbracam tortul cu frisca ramasa (500 ml) si il ornam cum dorim.
  • Il lasam la frigider cam 2 ore inainte sa il ornam. Este de preferat sa fie lasat peste noapte la frigider inainte sa fie servit.

20171226_184622.jpg

20171226_184704

Pofta buna!

Imagini cu acest tort de la alt eveniment:

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *