Spaghetti cu rosii si usturoi

Paste cu rosii si usturoi as manca oricand. Este una  dintre retetele mele preferate si imi aminteste de vremurile studentiei, cand nu prea aveai ingrediente multe si trebuia sa incropesti ceva rapid din ce aveai la indemana…asa ca pastele cu rosii era una dintre retetele de baza.

In timpul iernii prepar aceste paste cu bulion si ierburi aromatice la plic…nu se compara cu gustul pastelor facute cu legume fresh din gradina, dar sunt la fel de gustoase. Gramajele nu prea le stiu, deoarece este o reteta pe care o fac ochiometric, de fapt sa va spun drept cam pe toate le fac la fel:)

Se servesc calde cu putin cascaval sau parmezan ras pe deasupra.

 

Ingrediente:

  • 200 g spaghetti
  • 1 rosie mare (asa am avut eu, dar puteti folosi rosii medii sau rosii cherry)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei masline
  • oregano
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • parmezan sau cascaval

Mod de preparare:

  • Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe punem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Puteti folosi si altfel de paste nu este neaparat sa fie spaghetti;
  • Taiem ceapa cuburi mici.

  • Intr-o tigaie sau un ceaun puneti uleiul. Adaugati ceapa si o caliti cam vreo 5 minute pe foc mic. Eu adaug putina apa, deoarece evit prajelile, deci practic ceapa este mai mult fiarta decat prajita;

  • Taiati rosiile in cuburi mici si le adaugati peste ceapa amestecand cu o lingura. Dupa cum vedeti eu am avut niste rosii bio gigantice din ,,Gradina ursului”:)

  • Lasati sa fiarba vreo 10 minute, dupa care adaugati 2 catei de usturoi in coaja putin zdrobiti. Ii lasati si pe ei sa stea acolo vreo 5 minute apoi ii scoateti;

  • Mai amestecati cu lingura din cand in cand, adaugati putin busuioc, oregano, piper si sare. Toate astea le puneti dupa gust. As fi vrut sa folosesc busuioc frunze, dar nu am avut, in schimb am avut oregano fresh dupa cum vedeti in poze. Pastele ies gustoase si cu mirodenii la plic, dar zic eu ca au un gust aparte vara cand sunt fresh toate;
  • Intre timp adaugati peste sos si pastele si lasati apro 5 minute sa fiarba pana se imbina aromele bine de tot;

  • Pastele se servesc calde cu putin parmezan ras deasupra sau puteti pune cascaval cum am pus eu.

  • Nu pot sa rezist acestor paste, dupa cum vedeti mai jos:). Nu am facut prea multe poze, se raceau pastele si mie imi ploua in gura rau de tot:)

Pofta buna!

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *