Lava cake – prajitura vulcan de ciocolata

Am spus ca incep seria retetelor cu ingrediente din goodie bag-ul primit la Food Bloggers Conference si m-am tinut de cuvant, asa ca am inceput prima reteta cu ingredientul principal …ciocolata neagra de la Nestle, care este foarte buna by the way.

Initial am vrut sa fac o tarta de ciocolata din retetarul Nestle, dar mi-a venit in gand o reteta pe care planuiam de mai demult sa o fac…lava cake…acea prajitura usor necoapta din care curge ciocolata ca un vulcan…de aici si denumirea …lava cake.

Aceasta prajitura s-a nascut dintr-un esec a unui bucatar francez, care incercand sa faca o prajitura cu ciocolata nu a estimt prea bine timpul de coacere si astfel  prajitura nefiind coapta in intregime, ciocolata s-a prelins toata in farfurie. Aceasta greseala a devenit un succes in timp, deoarece lava cake este un desert pe baza de ciocolata apreciat in toata lumea.

Lava cake se coace la temperatura mare pentru scurt timp si se serveste calda cu fructe proaspete sau inghetata.

Din aceasta cantitate va ies 4 prajituri, eu am folosit niste vase mici de ceramica pe care le veti vedea in imaginile de mai jos.

Ingrediente:

  • 160 g ciocolata amaruie
  • 75 g unt
  • 70 g zahar pudra
  • 30 g faina
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 esenta vanilie
  • un praf sare

Mod de preparare:

  • Pentru inceput topim ciocolata si untul pe bain marin, amestecand incontinuu pentru a amesteca totul;
  • Cand ciocolata s-a topit, luam bolul de pe foc si adaugam zaharul pudra, amestecand usor pana zaharul se topeste;

  • Adaugam ouale intregi si cele 2 galbenusuri si amestecam totul;

  • Dupa ce omogenizam compozitia adaugam sarea, esenta de vanilie si faina;

  • Luam vasele de ceramica, le ungem cu putin unt si pudram cu faina;

  • Umplem vasele pe 3 sferturi cu aluatul de ciocolata;

  • Lasam la cuptorul incins la 200 °C pentru 10 minute. Interiorul prajiturii trebuie sa fie necopt;

  • Pudram prajitura cu zahar pudra si o servim calda.

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *