Chec cu afine

Dupa o indelungata pauza in bucatarie…am revenit cu forte proaspete si va  fac pofta cu o pufosenie de chec.

Este un chec cu afine, foarte simplu de preparat in orice anotimp, mai ales ca puteti folosi afine congelate.

Imi place foarte mult acest chec si il servesc de cele mai multe ori dimineata alaturi de o ceasca cu cafea.

 

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 220 g zahar tos
  • 1 plic praf copt
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri lapte rece
  • 120 g afine
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare:

  • Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusurile devin spuma tare ca si compozitia de bezea;
  • Adaugam cate un galbenus si amestecam usor cu lingura. Turnam putin cate putin uleiul, amestecand usor cu lingura;

  • Incorporam faina amestecata cu praful de copt, cele 2 linguri de lapte rece si coaja de lamaie;

  • Amestecam usor totul dupa care adaugam si afinele (eu am folosit congelate, dar pot fi si proaspete);

  • Turnam aluatul intr-0 tava tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si lasam la cuptor la 180 °C pentru aprox. 45 minute;

  • Lasam checul sa se raceasca putin inainte sa il taiem.

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *